Jongeren & studenten

Hey jij!

Leuk dat je een kijkje neemt op onze jongerenpagina.  

Als Bibliotheek vinden wij het belangrijk om ook voor jouw doelgroep gave activiteiten te organiseren. Dat doen we samen met een steeds groter wordende groep jongeren. Op deze pagina vind je meer info over alles wat wij voor jou kunnen betekenen.      

Heb je bijvoorbeeld onze podcasts al gezien? Scrol naar beneden voor alle podcasts die we maken samen met Omroep P&M. En check de blogs van ons vlammende blogteam dan ook meteen!   

Meet Laura, Anne en Imme!

Wekelijks schrijven zij een blog over herkenbare, alledaagse of bijzondere dingen uit het leven van een jongere. Wil jij ook blogger worden voor de bieb? We zijn altijd blij met nieuw schrijftalent! Neem contact met ons op via de contactgegevens onderaan deze pagina.   


Podcast 'Eerste hulp bij…'.

Samen met Omroep P&M maken wij iedere maand een nieuwe aflevering voor de podcast 'Eerste hulp bij…'. Elke aflevering gaan een expert en een jongere in gesprek over een bepaald thema met als doel om jou te informeren en inspireren. Pak je wandelschoenen en oortjes erbij, ga naar buiten en luister mee!  

Wat is er voor jou te vinden in de Bibliotheek Maas en Peel, ook als je geen lid bent?

 • Studie- en werkplekken met stopcontacten
 • Gratis Wifi
 • Printmogelijkheden
 • Gratis koffie en thee

Als lid van de bieb kun je genieten van al onze diensten.

Voor maar 43,50 euro per jaar heb je toegang tot al onze boeken en tijdschriften, zowel fysiek als online. En wist je dat we ook een grote collectie luisterboeken hebben?

Daarnaast kun je als lid gratis deelnemen aan een groot aantal online cursussen van GoodHabitz en Soofos en krijg je korting op andere workshops, lezingen en cursussen die we organiseren.


Ideeën

Heb je ideeën voor evenementen die wij met en voor jouw doelgroep kunnen organiseren? Mis je een bepaald genre of specifiek boek in onze collectie? Wil je graag onderdeel uitmaken van het blogteam, of heb je mooie input voor de podcasts? Neem dan contact op met onze afdeling Communicatie: communicatie@debibliotheekmaasenpeel.nl.   

Volg je ons al op social media?

Volg @YoungBiebMP op Instagram om helemaal up-to-date te blijven van de nieuwste blogs, podcasts en meer!


Onze Blogs op een rij

Resultaat 11 - 20 (van 119)

 • Help, ik moet weer naar de online helpdesk! Bekijk details

  Op het moment dat ik dit schrijf, zit ik in een live chat met een medewerker van Disney+. Ik wil mijn abonnement namelijk opzeggen, maar ik heb een korte vraag over hoe lang ik dan nog toegang heb tot mijn account. En nu heb ik daar natuurlijk een klein beetje spijt van, want die online helpdesk? Niks voor mij.

 • Vijf dingen om te doen tussen kerst en oud en nieuw Bekijk details

  Ik ben een echte kerstliefhebber in hart en nieren. Het liefst draai ik het hele jaar door kerstmuziek. Zodra de herfst voorbij is, kan ik niet wachten I tot kerst begint. Waarom? Ik heb een hekel aan de winter: er is veel regen, het is te koud én het wordt veel te snel donker. Kerst zorgt ervoor dat de huizen mooi verlicht zijn, er iets is om naar uit te kijken en het geeft een goede reden om kersttruien te dragen.

 • De tijd vliegt… Bekijk details

  Ik schrijf dit blog op 30 december. Nog één dag en dan breekt het nieuwe jaar weer aan. De beruchte kerstdineetjes, de feestelijke verplichtingen en de hele decemberlimbo ligt bijna achter ons. In deze donkere dagen tussen kerst en oud en nieuw word ik altijd een beetje nostalgisch omdat ook dit jaar, voor mijn gevoel, is omgevlogen.

 • Oui oui Paris? Nee bedankt! Bekijk details

  Parijs staat bekend als een van de meest romantische steden ter wereld. En eerlijk is eerlijk, ik heb ook veel goede herinneringen aan mijn reisje er naartoe. Recent keek ik weer eens naar een aantal foto’s en ik kreeg bijna zin om terug te gaan. Bijna. Want wees gewaarschuwd: Parijs valt voor heel veel mensen heel erg tegen. Ik zal jullie even een wat realistischer beeld schetsen van deze plek.

 • Fantastic Reads and where to find them Bekijk details

  Op zaterdag 11 november pakte ik samen met een vriendin van mij de auto naar Tilburg. Onderweg naar het allereerste ‘‘Fantastic Reads and where to find them’’ event in de LocHal, dat om 10:00 van start ging. Hoewel de meesten 11e van de 11e vierden, stapte ik, met twee vriendinnen een wereld vol boeken binnen.

 • Poëzieleken opgelet! Bekijk details

  Voor veel mensen is poëzie iets wat ze drie weken verplicht moeten lezen op de middelbare school en daarna voor altijd weer vergeten. Ik denk persoonlijk dat dat zonde is. Tuurlijk, ik ben een talenstudent, dus misschien ben ik bevooroordeeld, maar poëzie kan fantastisch zijn, juist ook voor beginners. 

 • Even voorstellen Bekijk details

  Hi! Ik ben Anne, 22 jaar en ik woon in Baarlo. Welkom bij mijn allereerste blogpost. Laat ik mij eerst even kort voorstellen.

 • Weg met die winterdip Bekijk details

  De temperatuur daalt langzaam, de dikke jassen worden weer uit de kast gehaald en de paraplu's worden onze beste vriend. Het is weer zo ver! Momenteel bevinden we ons midden in de herfst en mijn jaarlijkse winterdip, die staat ook weer voor de deur. Desondanks kan de winter een heerlijk seizoen zijn en daarom geef ik jullie mijn tips tegen de winterdip. Zo kunnen jullie volop genieten van de koude wintermaanden.

 • De wondere wereld van intuïties Bekijk details

  Vaak probeer ik blogs te schrijven over onderwerpen waar ik daadwerkelijk iets over weet of iets over wil delen met mensen. Soms geef ik mijn mening over een bepaalde situatie. En in enkele overige gevallen moet ik gewoon even een hersenspinsel delen. Vandaag is zo’n dag en moet ik het even hebben over de vraag: hoe werkt onze intuïtie?

 • Nog eentje, om het af te leren Bekijk details

  Twee jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven van blogs voor YoungBiebMP. Ondertussen zijn we vierendertig(!) blogs verder, en dit gaat helaas mijn laatste blog zijn. Ik heb deze blogs altijd met veel plezier geschreven, en vond het leuk om mee te brainstormen voor dit jongerenplatform.

Paginanavigatie