Jongeren & studenten

Hey jij!

Leuk dat je een kijkje neemt op onze jongerenpagina.  

Als Bibliotheek vinden wij het belangrijk om ook voor jouw doelgroep gave activiteiten te organiseren. Dat doen we samen met een steeds groter wordende groep jongeren. Op deze pagina vind je meer info over alles wat wij voor jou kunnen betekenen.      

Heb je bijvoorbeeld onze podcasts al gezien? Scrol naar beneden voor alle podcasts die we maken samen met Omroep P&M. En check de blogs van ons vlammende blogteam dan ook meteen!   

Meet Laura, Anne en Imme!

Wekelijks schrijven zij een blog over herkenbare, alledaagse of bijzondere dingen uit het leven van een jongere. Wil jij ook blogger worden voor de bieb? We zijn altijd blij met nieuw schrijftalent! Neem contact met ons op via de contactgegevens onderaan deze pagina.   


Podcast 'Eerste hulp bij…'.

Samen met Omroep P&M maken wij iedere maand een nieuwe aflevering voor de podcast 'Eerste hulp bij…'. Elke aflevering gaan een expert en een jongere in gesprek over een bepaald thema met als doel om jou te informeren en inspireren. Pak je wandelschoenen en oortjes erbij, ga naar buiten en luister mee!  

Wat is er voor jou te vinden in de Bibliotheek Maas en Peel, ook als je geen lid bent?

 • Studie- en werkplekken met stopcontacten
 • Gratis Wifi
 • Printmogelijkheden
 • Gratis koffie en thee

Als lid van de bieb kun je genieten van al onze diensten.

Voor maar 43,50 euro per jaar heb je toegang tot al onze boeken en tijdschriften, zowel fysiek als online. En wist je dat we ook een grote collectie luisterboeken hebben?

Daarnaast kun je als lid gratis deelnemen aan een groot aantal online cursussen van GoodHabitz en Soofos en krijg je korting op andere workshops, lezingen en cursussen die we organiseren.


Ideeën

Heb je ideeën voor evenementen die wij met en voor jouw doelgroep kunnen organiseren? Mis je een bepaald genre of specifiek boek in onze collectie? Wil je graag onderdeel uitmaken van het blogteam, of heb je mooie input voor de podcasts? Neem dan contact op met onze afdeling Communicatie: communicatie@debibliotheekmaasenpeel.nl.   

Volg je ons al op social media?

Volg @YoungBiebMP op Instagram om helemaal up-to-date te blijven van de nieuwste blogs, podcasts en meer!


Onze Blogs op een rij

Resultaat 41 - 50 (van 119)

 • Voor wanneer je nog eens tijd over hebt  Bekijk details

  Iedereen aan wie ik het vraag, heeft het op dit moment druk. We naderen langzaam de zomervakantie dus men probeert examens te overleven, BSA’s te halen, of belangrijke werktaken af te ronden nog voordat ze in Italië aan de pizza zitten. 

 • ‘t Is een kwestie van gelul Bekijk details

  Om bij voorbaat de Rowwen Hèze-fans onder ons gerust te stellen, wordt deze blog geen aanklacht tegen het welbekende nummer van deze Limburgse band. Nee, ik moet even mijn frustratie kwijt over de nieuwe Nederlandse romcom, Kwestie van geduld, geregisseerd door Ruud Schuurman. Nu ben ik sowieso al niet te spreken over de kwaliteit van Nederlandse romcoms, maar deze mislukte poging vol Randstedelijke arrogantie slaat werkelijk alles.

 • Maak memes, geen zeikberichten Bekijk details

  In januari zei ik voor de grap dat ik alleen nog zou klagen in de vorm van memes. Vervolgens nam ik die grap veel te serieus, en drie maanden later doe ik het nog steeds. Ja, het is dom, maar ik moedig je aan om het te proberen! Hier de voordelen op een rijtje:

 • Een ode aan de vrienden die ik ooit heb gehad Bekijk details

  Verwaterde vriendschappen van vroeger: iedereen heeft ze wel. Soms zijn het van zo’n ‘situatie-vrienden’, waar je bijvoorbeeld mee praatte puur en alleen omdat je door de docent naast elkaar geplaatst werd, soms zijn het vrienden waarmee je ruzie kreeg om het een of ander, waardoor je elkaar vervolgens lucht werd voor elkaar, en soms zijn het super hechte vrienden, maar ben je gewoon uit elkaar gegroeid. 

 • ‘t Is altijd lente… Bekijk details

  Het is begin april en langzaam begint het zonnetje weer te schijnen, worden de blaadjes aan de bomen weer groener en gaan de vogeltjes opnieuw fluiten. De lengte hangt in de lucht en dat is te merken. Wie de zin van de titel van deze blog kan voltooien kan vast beamen dat het voorjaar de mens goed doet. De zon, de warmte en de vrolijkheid die de lente met zich meebrengt, zijn van grote invloed op het humeur. Het is in mijn ogen namelijk nou niet bepaald altijd lente.

 • De lente voor studente(n) Bekijk details

  Een van mijn favoriete dingen op de basisschool was het vieren van alle feestdagen. Niet alleen de officiële, maar ook de onofficiële en vooral: de seizoenen. Rond deze tijd van het jaar beginnen de klaslokalen vol te hangen met geknutselde bloemen, paaseieren en konijntjes. Denk ik. Ik kom er niet echt meer langs. Anyway! Laten we eens kijken hoe we -zonder de viltstiften en de Pritt weer uit de kast te halen- alsnog de lente kunnen vieren.

 • Literatuur die wél leuk is Bekijk details

  Het is een vaak voorkomend probleem: fervente lezers die door de verplichte leeslijst op de middelbare school hun hobby uit het oog verliezen. Diezelfde mensen komen er vaak jaren later achter dat ze het lezen toch missen, en gaan dan weer op zoek naar boeken die ze wel kunnen waarderen. Dus hier zijn een paar van mijn favoriete literaire werken die ik lezers absoluut zou aanraden!

 • Wie Wat … Woke? Bekijk details

  Je ziet het tegenwoordig overal voorbij komen. In kranten, op social media platformen en gewoon in gesprekken die aan mij voorbijgaan op straat. We kunnen niet meer om de woke-cultuur heen en bevinden ons er middenin. Vragen over ‘’wat kan wel en wat kan niet’’ worden steeds vaker gesteld op sociaal en maatschappelijk gebied. Er worden felle discussies gevoerd en het gat tussen mensen die wel of niet woke zijn lijkt alsmaar groter te worden. Dus laat ik het zo zeggen; soms vind ik het best lastig...

 • Even niets Bekijk details

  Ik zal je een kijkje behind the scenes van het bloggen geven. Eens in de zoveel tijd staat er een deadline op je te wachten, dus moet je iets hebben om over te schrijven. Je weet niet waar je over wil schrijven, dus dan ga je op zoek naar waar je de laatste tijd veel mee bezig bent geweest. Wat roept sterke emoties op? Waar kun je lekker dramatisch over doen, zodat je wellicht eruit kunt springen tussen alle andere mensen die dramatisch liggen te doen op social media?

 • Vastelaoves veurbereidinge Bekijk details

  Het is bijna carnaval! Nog maar een paar dagen en het feest kan beginnen. Bij deze dus een aantal 100% serieuze tips om de laatste week school of werk te overleven ;). 

Paginanavigatie