Jongeren & studenten

Hey jij!

Leuk dat je een kijkje neemt op onze jongerenpagina.  

Als Bibliotheek vinden wij het belangrijk om ook voor jouw doelgroep gave activiteiten te organiseren. Dat doen we samen met een steeds groter wordende groep jongeren. Op deze pagina vind je meer info over alles wat wij voor jou kunnen betekenen.      

Heb je bijvoorbeeld onze podcasts al gezien? Scrol naar beneden voor alle podcasts die we maken samen met Omroep P&M. En check de blogs van ons vlammende blogteam dan ook meteen!   

Meet Laura, Anne en Imme!

Wekelijks schrijven zij een blog over herkenbare, alledaagse of bijzondere dingen uit het leven van een jongere. Wil jij ook blogger worden voor de bieb? We zijn altijd blij met nieuw schrijftalent! Neem contact met ons op via de contactgegevens onderaan deze pagina.   


Podcast 'Eerste hulp bij…'.

Samen met Omroep P&M maken wij iedere maand een nieuwe aflevering voor de podcast 'Eerste hulp bij…'. Elke aflevering gaan een expert en een jongere in gesprek over een bepaald thema met als doel om jou te informeren en inspireren. Pak je wandelschoenen en oortjes erbij, ga naar buiten en luister mee!  

Wat is er voor jou te vinden in de Bibliotheek Maas en Peel, ook als je geen lid bent?

 • Studie- en werkplekken met stopcontacten
 • Gratis Wifi
 • Printmogelijkheden
 • Gratis koffie en thee

Als lid van de bieb kun je genieten van al onze diensten.

Voor maar 43,50 euro per jaar heb je toegang tot al onze boeken en tijdschriften, zowel fysiek als online. En wist je dat we ook een grote collectie luisterboeken hebben?

Daarnaast kun je als lid gratis deelnemen aan een groot aantal online cursussen van GoodHabitz en Soofos en krijg je korting op andere workshops, lezingen en cursussen die we organiseren.


Ideeën

Heb je ideeën voor evenementen die wij met en voor jouw doelgroep kunnen organiseren? Mis je een bepaald genre of specifiek boek in onze collectie? Wil je graag onderdeel uitmaken van het blogteam, of heb je mooie input voor de podcasts? Neem dan contact op met onze afdeling Communicatie: communicatie@debibliotheekmaasenpeel.nl.   

Volg je ons al op social media?

Volg @YoungBiebMP op Instagram om helemaal up-to-date te blijven van de nieuwste blogs, podcasts en meer!


Onze Blogs op een rij

Resultaat 81 - 90 (van 119)

 • Hoe je wachten op Schiphol wél overleeft Bekijk details

  Na hard werken en wekenlang studeren om de laatste studiepunten binnen te slepen, breekt dan eindelijk de zomervakantie aan. Wat heb ik hiernaar uitgekeken. Zeg maar doei tegen de Nederlandse regenbuien en hallo tegen de Italiaanse zon.

 • Chaos in de keuken (ik. ik ben chaos in de keuken.) Bekijk details

  Deze week vertelt Sanne over haar kookkunsten. Of nou ja... kunsten... Sanne vindt zichzelf eerder een expert in het ‘prutsen’ in de keuken. Toch vindt ze koken superleuk, en (meestal) zijn de resultaten lekker!

 • Mijn kameropruimproces Bekijk details

  Vroeger vond ik het vreselijk, tegenwoordig is het mijn favoriete vorm van uitstelgedrag: mijn kamer opruimen. Leren voor toetsen is nu eenmaal vervelend, maar als het moet, dan doe ik het toch het liefst in een schone, nette kamer. Alleen dat kameropruimproces? Dat zullen voor mij altijd de volgende vijf stappen blijven. 

 • Zelfhulpboeken… do or don't Bekijk details

  We kunnen er niet meer aan ontkomen. Boekenwinkels liggen er tegenwoordig vol mee en op het internet zie ik het ene na het andere artikel voorbijkomen. “5 tips voor een beter leven,” “De weg naar eigen geluk,” “Eenvoudiger leven” etc. Het aanbod aan zelfhulpboeken is tegenwoordig zo groot dat we door de bomen het bos niet meer zien. Waarom zijn we zo verslaafd aan zelfhulpboeken en zijn ze eigenlijk wel zo effectief?

 • Studievertraging is goed, actually Bekijk details

  Ik zal eerlijk zijn: ik wou eerst schrijven over het nieuws dat er waarschijnlijk rente komt op studieschuld. Daar moet zeker over gepraat worden, maar met al het… alles in de wereld op het moment wou ik iets positievers schrijven. Nominaal afstuderen is overrated, hier drie redenen om wat langer te doen over je studie!

 • Pretentieuze Podcast Problematiek Bekijk details

  Ik heb altijd heel veel gehouden van het idee van podcasts. Iemand met een fijne, rustige stem die me alles vertelt over super niche onderwerpen zoals de geschiedenis van kauwgombal of de evolutie van hamsters? Geweldig, ik ben een en al oor. Alleen in de praktijk? Dan luisteren mijn oren liever ergens anders naar.

 • Het zijn ook altijd dezelfde… Bekijk details

  Oké we kunnen er niet meer omheen; clubs, verenigingen, jeugdgroepen (en zo kan ik nog wel even doorgaan) lopen er allemaal mee rond: het vrijwilligerstekort. Er zijn tegenwoordig steeds minder mensen die zich inzetten als vrijwilliger bij hun eigen club of vereniging. En als mensen zich al inzetten, zijn het vooral dezelfden…

 • Mijn OV-avontuur (OVontuur?) Bekijk details

  Je hebt zeker wel eens de volgende quote gehoord: "its not about the destination, but the journey" (het gaat niet om de bestemming, maar de reis). Als jij net als ik vaak gebruik maakt van het openbare vervoer in dit land, weet je dat dit klopt. Terwijl de bestemming vaststaat, kan er in de reis nog een hoop... interessants gebeuren. Dat heb ik ook mogen ervaren.

 • Een poging tot spontaniteit Bekijk details

  Toen ik pas weer eens doelloos aan het scrollen was door mijn Instagram homepagina, zag ik meerdere mensen lekker vakantie vieren op prachtige plekken zoals Boedapest of Dublin. Als ik ze dan later vroeg waarom ze op vakantie waren, kwam er meestal een antwoord dat leek op “oh, zomaar even een midweekje weg”! En dan wilde ik zo graag dat ik dat kon.

 • De laatste loodjes Bekijk details

  Hoewel de meivakantie voor de meeste mensen een rustige periode is om even bij te komen van het harde werk en lekker in het zonnetje te kunnen genieten van de rust, is deze periode voor de examenkandidaten een hels stadium. Binnenkort staan namelijk de centrale eindexamens voor de deur. Dat laatste papiertje dat je moet behalen om eindelijk te kunnen doen wat je leuk vindt, kan behoorlijk wat stress opleveren. Dus hierbij een aantal tips om deze laatste loodjes zo goed mogelijk door te komen.

Paginanavigatie