Jongeren & studenten

Hey jij!

Leuk dat je een kijkje neemt op onze jongerenpagina.  

Als Bibliotheek vinden wij het belangrijk om ook voor jouw doelgroep gave activiteiten te organiseren. Dat doen we samen met een steeds groter wordende groep jongeren. Op deze pagina vind je meer info over alles wat wij voor jou kunnen betekenen.      

Heb je bijvoorbeeld onze podcasts al gezien? Scrol naar beneden voor alle podcasts die we maken samen met Omroep P&M. En check de blogs van ons vlammende blogteam dan ook meteen!   

Meet Laura, Anne en Imme!

Wekelijks schrijven zij een blog over herkenbare, alledaagse of bijzondere dingen uit het leven van een jongere. Wil jij ook blogger worden voor de bieb? We zijn altijd blij met nieuw schrijftalent! Neem contact met ons op via de contactgegevens onderaan deze pagina.   


Podcast 'Eerste hulp bij…'.

Samen met Omroep P&M maken wij iedere maand een nieuwe aflevering voor de podcast 'Eerste hulp bij…'. Elke aflevering gaan een expert en een jongere in gesprek over een bepaald thema met als doel om jou te informeren en inspireren. Pak je wandelschoenen en oortjes erbij, ga naar buiten en luister mee!  

Wat is er voor jou te vinden in de Bibliotheek Maas en Peel, ook als je geen lid bent?

 • Studie- en werkplekken met stopcontacten
 • Gratis Wifi
 • Printmogelijkheden
 • Gratis koffie en thee

Als lid van de bieb kun je genieten van al onze diensten.

Voor maar 43,50 euro per jaar heb je toegang tot al onze boeken en tijdschriften, zowel fysiek als online. En wist je dat we ook een grote collectie luisterboeken hebben?

Daarnaast kun je als lid gratis deelnemen aan een groot aantal online cursussen van GoodHabitz en Soofos en krijg je korting op andere workshops, lezingen en cursussen die we organiseren.


Ideeën

Heb je ideeën voor evenementen die wij met en voor jouw doelgroep kunnen organiseren? Mis je een bepaald genre of specifiek boek in onze collectie? Wil je graag onderdeel uitmaken van het blogteam, of heb je mooie input voor de podcasts? Neem dan contact op met onze afdeling Communicatie: communicatie@debibliotheekmaasenpeel.nl.   

Volg je ons al op social media?

Volg @YoungBiebMP op Instagram om helemaal up-to-date te blijven van de nieuwste blogs, podcasts en meer!


Onze Blogs op een rij

Resultaat 61 - 70 (van 119)

 • De wonderlijke wereld van LinkedIn Bekijk details

  Hoe dichter je bij het einde van je studie komt, hoe minder je er weg van kunt blijven: LinkedIn. Wat ooit begon als een CV-database is nu een soort professionele facebook geworden. Ik heb een soort haat-liefde relatie met het platform, want er is genoeg om te haten… maar zoals gewoonlijk zijn dingen niet zwart/wit.

 • Wacht, ik ben m’n wachtwoord kwijt! Bekijk details

  De blog waar je nu naar kijkt is er eentje die oorspronkelijk geschreven is in Google Documenten (sorry jongens, maar Google Documenten > Word) en die toen via Microsoft Teams en Canva beland is op Instagram. Als je meegeteld hebt, zie je dat er dus wel vier platforms zijn waar dit stukje tekst doorheen gevoerd wordt—met dus ook vier verschillende wachtwoorden.  

 • Studententermen voor sjaars Bekijk details

  Oké, ik geef het toe. Zelf ben ik nou niet bepaald de ideale representatie van de ultieme student. Desondanks woon ik op kamers in Amsterdam, zit ik bij een aantal verenigingen en doe ik een bestuursjaar bij de studievereniging. Kortom, je kunt dus wel zeggen dat ik het een en ander van het studentenleven meekrijg. Waar ik mij steeds meer bewust van word is de ‘’eigen taal’’ die studenten hebben met hun eigen woorden en termen. Hoewel deze taal vooral ontstaan is binnen de hardcore studentenverenigingen,...

 • Studiegedachtes Bekijk details

  (van iemand die echt niet zijn/haar tentamen gaat halen)

 • Blijf nog lekker even thuis Bekijk details

  “Oh, je studeert, wat leuk! Waar woon je op kamers dan? (...) Wacht, je woont nog thuis? Oh je bent nog aan het zoeken - tja, huizencrisis hè. (...) Wat bedoel je, je bent niet op zoek? Je wil toch zo snel mogelijk je huis uit?!”, zei elk willekeurig persoon dat mij ooit naar mijn studie vroeg.

 • Help, ik weet het niet Bekijk details

  Oké, even een situatieschets. Ik zit op een campingstoel voor de caravan aan het Comomeer in Italië. We raken aan de praat met de overburen, wat uiteindelijk leidt tot het openen van een fles goede Italiaanse wijn. In eerste instantie praten we over de standaard koetjes en kalfjes en hebben het over zaken als studeren, het studentenleven en over de vakantie natuurlijk.

 • Level up? Grow up! Bekijk details

  Vroeger speelde ik vaak Sims 2, een life simulator, met mijn oudere zus. Een deel van dit spel is je “sims” dingen dwingen te doen zodat ze beter worden in een specifieke vaardigheid. De laatste tijd voel ik me steeds vaker als een sim, en niet alleen omdat ik dingen moet doen waarin ik geen zin heb.

 • De verslavende werking van Buzzfeed quizzen Bekijk details

  Pas geleden was ik rustig aan het nadenken over een nieuw blog. Maar ik had geen inspiratie, dus belandde ik weer eens op de Buzzfeed website. Speelde een quiz of twee. Lokte mijn zusje nog mijn kant op door het verbazingwekkende resultaat (hoe kon ik nu de slechterik van een film zijn in plaats van de protagonist?). En toen ging er zo een half uur om. Da’s niks zou je denken - maar als het je vaker gebeurt…

 • Ook sociale batterijen lopen leeg Bekijk details

  De zomervakantie is voorbij, de colleges zijn weer begonnen en het dagelijkse leven gaat weer van start. Na een hele rustige en vooral lange zomerperiode moeten wij weer aan de bak. En ja, dat is weer even wennen.

 • Ikzoek(geen?)dier.nl Bekijk details

  Op kamers wonen heeft genoeg vanzelfsprekende voordelen. Er is echter één nadeel waar ik niet genoeg op voorbereid was, namelijk weg zijn van je huisdieren. Maar ik mag wel een huisdier hebben, en daar begint de verleiding. Voor ik het wist zat ik diep in een zoektocht naar een huisdier, die nog lastiger bleek dan gedacht.

Paginanavigatie