Jongeren & studenten

Hey jij!

Leuk dat je een kijkje neemt op onze jongerenpagina.  

Als Bibliotheek vinden wij het belangrijk om ook voor jouw doelgroep gave activiteiten te organiseren. Dat doen we samen met een steeds groter wordende groep jongeren. Op deze pagina vind je meer info over alles wat wij voor jou kunnen betekenen.      

Heb je bijvoorbeeld onze podcasts al gezien? Scrol naar beneden voor alle podcasts die we maken samen met Omroep P&M. En check de blogs van ons vlammende blogteam dan ook meteen!   

Meet Laura, Anne en Imme!

Wekelijks schrijven zij een blog over herkenbare, alledaagse of bijzondere dingen uit het leven van een jongere. Wil jij ook blogger worden voor de bieb? We zijn altijd blij met nieuw schrijftalent! Neem contact met ons op via de contactgegevens onderaan deze pagina.   


Podcast 'Eerste hulp bij…'.

Samen met Omroep P&M maken wij iedere maand een nieuwe aflevering voor de podcast 'Eerste hulp bij…'. Elke aflevering gaan een expert en een jongere in gesprek over een bepaald thema met als doel om jou te informeren en inspireren. Pak je wandelschoenen en oortjes erbij, ga naar buiten en luister mee!  

Wat is er voor jou te vinden in de Bibliotheek Maas en Peel, ook als je geen lid bent?

 • Studie- en werkplekken met stopcontacten
 • Gratis Wifi
 • Printmogelijkheden
 • Gratis koffie en thee

Als lid van de bieb kun je genieten van al onze diensten.

Voor maar 43,50 euro per jaar heb je toegang tot al onze boeken en tijdschriften, zowel fysiek als online. En wist je dat we ook een grote collectie luisterboeken hebben?

Daarnaast kun je als lid gratis deelnemen aan een groot aantal online cursussen van GoodHabitz en Soofos en krijg je korting op andere workshops, lezingen en cursussen die we organiseren.


Ideeën

Heb je ideeën voor evenementen die wij met en voor jouw doelgroep kunnen organiseren? Mis je een bepaald genre of specifiek boek in onze collectie? Wil je graag onderdeel uitmaken van het blogteam, of heb je mooie input voor de podcasts? Neem dan contact op met onze afdeling Communicatie: communicatie@debibliotheekmaasenpeel.nl.   

Volg je ons al op social media?

Volg @YoungBiebMP op Instagram om helemaal up-to-date te blijven van de nieuwste blogs, podcasts en meer!


Onze Blogs op een rij

Resultaat 51 - 60 (van 119)

 • De generatie die altijd ‘’aan’’ staat Bekijk details

  Laatst zag ik, terwijl ik doelloos aan het scrollen was op Instagram, op mijn feed ineens een filmpje van een meisje verschijnen. Ik schatte haar rond de 9 jaar. Zij werd gevraagd om het gebaar van telefoneren uit te beelden. Tot mijn grote verbazing zag ik geen omhooggestoken duim en een gestrekte pink verschijnen, die verticaal naast haar oor werd gehouden, maar een vlakke hand. Op dat moment ontstond er in mijn hoofd een korte storing. Ik dacht bij mijzelf: “bevind ik mij nou al aan de andere...

 • OV-avonturen 2: een compilatie Bekijk details

  Het is alweer even geleden dat ik een OV-avontuur heb gedeeld. De vorige ging over een trein die een storing had en niet meer verder kon rijden, maar er zijn natuurlijk meer manieren waarop je reis in de soep kan lopen!

 • Die ene TikTok audio Bekijk details

  Iedereen met een willekeurig social media account herkent het wel: die ene TikTok audio die je de hele tijd achtervolgt. Super irritant, en al helemaal als je niet kunt achterhalen waar ‘ie vandaan komt. Want de meeste liedjes kun je nog wel herkennen of vinden, maar andere aan elkaar geknipt en -plakte creaties zijn lastiger. Geen stress: ik zal er een aantal toelichten – scheelt jullie weer wat zoekwerk. 

 • Pleidooi voor de Geesteswetenschappen Bekijk details

  In een tijd waarin globalisatie, technologie en met name de bevordering van de economie voorop staan, lijken de Geesteswetenschappen steeds meer in het gedrang te komen. In de eeuwenoude discussie over wat belangrijker is voor de maatschappij voeren de Natuurwetenschappen sterk de boventoon. Dus wordt het nodig tijd om het bestaan van de talen, filosofie, literatuurwetenschappen en geschiedenis te verdedigen.

 • Creëren, niet consumeren (of: waarom netflixen geen goede hobby is) Bekijk details

  Of het nou tijdens een voorstelrondje, hospiteermail of vriendenboekje voorbijkomt, met enige regelmaat wordt er gevraagd wat je hobby’s zijn. Dikke kans dat “series kijken” in jouw lijstje staat, want dat is nu eenmaal wat je doet in je vrije tijd! Toch wil ik een klein pleidooi houden voor de creatieve bezigheden die veel mensen, inclusief ik, verwaarlozen.

 • Aan iedereen met goede voornemens… Bekijk details

  Gelukkig nieuwjaar allemaal! Hopelijk wordt 2023 een jaar vol gezondheid, plezier en geluk! Maar mocht jij een van de (vele) mensen zijn die iedere oudejaarsavond nog even gestrest tien goede voornemens op papier zet om het jaar ook daadwerkelijk gezond, plezierig en gelukkig te maken, dan ben jij precies degene die ik zoek. 

 • Kerst met de fam… de perfecte kerst? Bekijk details

  Om de welbekende titel van de kersthit van MEROL aan te halen, komt het toch elk jaar weer op dit principe neer. Hoewel ik met Oud en Nieuw vaak pleiten ben wordt kerst bij ons ons thuis hoe dan ook gevierd met de familie. Hoewel het elk jaar wel een andere samenstelling is zijn we toch altijd samen. En hoe cliché dit ook klinkt, verheug ik mij altijd immens op de kerstdagen thuis. Even samen, even niets.

 • Wat is “Kerst” nu eigenlijk? Bekijk details

  Kerst is wat je er zelf van maakt, en bij mij thuis is dat over de jaren wel veranderd. Zelf hebben we nooit de traditionele/christelijke versie aangehouden, maar het voelt het altijd aan als, tja, Kerst! Volgens mij komt dat door drie dingen:

 • De decemberlimbo Bekijk details

  We zijn inmiddels ongeveer halverwege wat veel mensen vaak de drukste maand van het jaar noemen en dat valt mij ieder jaar weer even zwaar. Met Sinterklaas, Kerst en Oudejaarsdag zit mijn agenda namelijk propvol, en dan heb je ook nog dat eindsprintje dat je moet trekken voor school. Met de mensen die ook nog jarig zijn rond deze tijd heb ik al helemaal medelijden. 

 • Wordt liefde ons met de paplepel ingegoten?  Bekijk details

  Het is december en de talloze romantische kerstklassiekers vliegen je weer om de oren. Films als Bridget Jones Diary, Love Actually, The Holiday (en zo kan ik nog wel even doorgaan) luiden de kerst helemaal in en verzorgen de koude wintermaanden van een flinke dosis hartverwarmende romantiek. En ook ik moet toegeven dat ik er intens van geniet.

Paginanavigatie