Valentijnsdag: dag van de liefde of commerciële marketingtruc?

Valentijnsdag. Je kan er simpelweg niet omheen. Weken van tevoren vliegen de reclamespotjes je al om de oren. Hartstikke leuk om met je geliefde gezellig samen te zijn en de liefde te vieren, maar soms kan dit ook best confronterend zijn. Zeker als je net door een break-up gaat, of wanneer je een geliefde bent verloren.

Zelf heb ik op dit moment geen relatie, maar toch geniet ik op mijn eigen manier van Valentijnsdag. Benieuwd naar wat je allemaal kunt doen om jezelf even lekker te verwennen?  

#1 Galentine’s day Wanneer je Galentine’s day precies viert, maakt eigenlijk niet zoveel uit. Het is een dag waarop je je vriendschap extra met elkaar viert. Ik vind dat je dit met je vriendinnen eigenlijk altijd kan doen. Dit jaar ga ik met een vriendin van mij, Michelle, op 14 februari gezellig samen naar Thermen Berendonck in Wijchen. We maken er een gezellig en relaxt vriendinnenuitje van.  

#2 Chocolate lover’s opgelet! De dag na Valentijnsdag is voor chocolade lovers echt helemaal geweldig. Alle chocolade wordt namelijk met korting verkocht, dus dan is echt de perfecte tijd om toe te slaan. Het maakt me helemaal niet uit dat de caissière me aankijkt met een blik alsof ik chocolade harten voor een jaar in sla. Chocolade is chocolade en bij mij gaat dit er altijd snel doorheen.  

#3 Me time Wanneer al jouw vriendinnen of vrienden op date zijn met hun lover, kun jij eens lekker tijd voor jezelf vrijmaken. Je hebt geen verplichtingen en kan volledig doen waar jij zin in hebt. Dus bak die lekkere taart, kijk die serie nog eens opnieuw, doe een heerlijk masker op of lees dat boek dat ligt te verstoffen op de boekenplank omdat je er geen tijd voor had. Kortom: take care of yourself!  Ik vind Valentijnsdag een overgewaaide hype vanuit Amerika. Het is een slimme marketingtruc voor bedrijven en organisaties om hierop in te spelen. Zij verdienen er veel mee.   

Ikzelf zie Valentijnsdag als een extra dag om de liefde te vieren, of dit nu met je lover is, of met jezelf.  

Anne