Vijf dingen om te doen tussen kerst en oud en nieuw

Ik ben een echte kerstliefhebber in hart en nieren. Het liefst draai ik het hele jaar door kerstmuziek. Zodra de herfst voorbij is, kan ik niet wachten I tot kerst begint. Waarom? Ik heb een hekel aan de winter: er is veel regen, het is te koud én het wordt veel te snel donker. Kerst zorgt ervoor dat de huizen mooi verlicht zijn, er iets is om naar uit te kijken en het geeft een goede reden om kersttruien te dragen.

Wanneer kerst eenmaal voorbij is, voelen de dagen tussen oud en nieuw ineens lang aan, maar geen zorgen: met deze tips kom je de dagen goed door.  

 1. Rewatch alle Harry Potter films  
  Deze tip zal vast niet als een verrassing komen, aangezien ik elk moment aangrijp om Harry Potter weer eens te bingewatchen. Deze dagen heb je alle tijd om ongestoord het verhaal van ‘‘The chosen one’’ te zien. Laatst heb ik Hogwarts Legacy aangeschaft, maar vanwege deadlines heb ik nog geen tijd gehad om dit te spelen. De komende tijd zal ik dus niet alleen de Harry Potter films kijken, maar ben ikzelf ook in de online Harry Potter wereld te vinden.   
 2. Lees het boek dat al weken op je TBR-list staat 
  We kennen het allemaal wel: je wil lezen, maar door school, studie of werk kom je niet toe aan dat ene boek dat al weken op de boekenplank ligt. De dagen tussen kerst en oud en nieuw is hét perfecte moment wanneer niets of niemand jou stoort. Dus: pak dat boek, maak voor jezelf een warme chocolademelk, kruip onder de deken en maak het jezelf comfortabel.    
 3. Bezoek een kerstmarkt 
  Wil je nog in de kerststemming blijven en ben je op zoek naar een sfeervolle kerstmarkt? Maastricht en Valkenburg kan ik persoonlijk erg aanraden. Zelf ben ik al heel wat keren naar de kerstmarkt in Maastricht geweest en ik kan niets anders zeggen dan dat ik helemaal verkocht was. Het helpt mee dat Maastricht zelf ook een mooie oude stad is. Dit jaar ben ik voor het eerst naar de kerstmarkt in Valkenburg geweest en ik vond dit speciaal om een keer mee te maken. De kerstversiering in de grot is echt ongelooflijk mooi en ik heb nog nooit zoveel lichtjes met kunstwerken bij elkaar gezien.    
 4. Ontdek een nieuwe hobby 
  Altijd al iets nieuws willen proberen? Dan is nu hét perfecte moment om daarmee te beginnen. Pak de verfspullen, het skateboard, de gitaar of wat dan ook erbij en begin! Het maakt niet uit of iets meteen lukt of niet, zolang je er maar plezier in hebt!    
 5. Ga schaatsen 
  Zin om eventjes de deur uit te gaan en iets actiefs te doen? Dan is schaatsen dé perfecte gelegenheid. Voor deze winterse activiteit hoef je niet ver te zoeken. Op veel kerstmarkten vind je wel een sfeervolle schaatsbaan. Dus trek je schaatsen uit de kast en glijd stijlvol 2024 binnen! 

Anne