Jongeren & studenten

Hey jij!

Leuk dat je een kijkje neemt op onze jongerenpagina.  

Als Bibliotheek vinden wij het belangrijk om ook voor jouw doelgroep gave activiteiten te organiseren. Dat doen we samen met een steeds groter wordende groep jongeren. Op deze pagina vind je meer info over alles wat wij voor jou kunnen betekenen.      

Heb je bijvoorbeeld onze podcasts al gezien? Scrol naar beneden voor alle podcasts die we maken samen met Omroep P&M. En check de blogs van ons vlammende blogteam dan ook meteen!   

Meet Laura, Anne en Imme!

Wekelijks schrijven zij een blog over herkenbare, alledaagse of bijzondere dingen uit het leven van een jongere. Wil jij ook blogger worden voor de bieb? We zijn altijd blij met nieuw schrijftalent! Neem contact met ons op via de contactgegevens onderaan deze pagina.   


Podcast 'Eerste hulp bij…'.

Samen met Omroep P&M maken wij iedere maand een nieuwe aflevering voor de podcast 'Eerste hulp bij…'. Elke aflevering gaan een expert en een jongere in gesprek over een bepaald thema met als doel om jou te informeren en inspireren. Pak je wandelschoenen en oortjes erbij, ga naar buiten en luister mee!  

Wat is er voor jou te vinden in de Bibliotheek Maas en Peel, ook als je geen lid bent?

 • Studie- en werkplekken met stopcontacten
 • Gratis Wifi
 • Printmogelijkheden
 • Gratis koffie en thee

Als lid van de bieb kun je genieten van al onze diensten.

Voor maar 43,50 euro per jaar heb je toegang tot al onze boeken en tijdschriften, zowel fysiek als online. En wist je dat we ook een grote collectie luisterboeken hebben?

Daarnaast kun je als lid gratis deelnemen aan een groot aantal online cursussen van GoodHabitz en Soofos en krijg je korting op andere workshops, lezingen en cursussen die we organiseren.


Ideeën

Heb je ideeën voor evenementen die wij met en voor jouw doelgroep kunnen organiseren? Mis je een bepaald genre of specifiek boek in onze collectie? Wil je graag onderdeel uitmaken van het blogteam, of heb je mooie input voor de podcasts? Neem dan contact op met onze afdeling Communicatie: communicatie@debibliotheekmaasenpeel.nl.   

Volg je ons al op social media?

Volg @YoungBiebMP op Instagram om helemaal up-to-date te blijven van de nieuwste blogs, podcasts en meer!


Onze Blogs op een rij

Resultaat 31 - 40 (van 119)

 • Wat men niet weet… Bekijk details

  September 2021. Ik kom als kersverse student nogal onzeker het universiteitstheater binnen. De docent begint met zijn intro praatje en vraagt: wat is de beste voorstelling die ieder van ons ooit heeft gezien? Terwijl ik mijn medestudenten grootse verhalen hoor vertellen over bijzondere en inhoudelijk goede toneelstukken, begint in mijn hoofd lichte paniek te ontstaan. Ik kom werkelijk niet verder dan Nijntje De Musical…

 • [schrijf hier een titel over zomerweer overleven en alsnog leuke dingen doen ondanks dat je je kapot zweet en dit weer haat] Bekijk details

  Aan mij zie je binnen twee tellen dat ik niet gemaakt ben voor zomers weer: bleke huid, lichtblauwe ogen waarvoor een telefoonscherm al te fel is, en ik zweet snel. Oké, hopelijk zie je dat laatste niet. Toch wil ik een leuke zomer hebben, ook al is het dertig graden en sluit ik mezelf liever op in een vriezer.

 • Bevestiging: hardlopers zijn geen doodlopers Bekijk details

  Wellicht zijn er mensen bij wie deze titel enigszins bekend voorkomt. Hij verwijst namelijk naar de allereerste blog die ik ooit voor de bibliotheek schreef. Geen stress, je kunt nu nog even gauw terugscrollen als je niet weet waar ik het over heb ;). Iedereen weer bij? Mooi. Want ik wil mijn punt hier nogmaals bevestigen: hardlopers zijn inderdaad geen doodlopers. 

 • Een nieuwe benadering van leeftijd Bekijk details

  Op een donderdagochtend zit ik op een bankje met een kopje koffie voor het huis van een vriend te genieten van het ochtendzonnetje. We praten over de standaard ditjes en datjes: hoe het nog staat met studie, werk en het leven. We vinden allebei dat dit studiejaar omgevlogen is en komen tot de conclusie dat we deze zomer beiden weer een jaartje ouder worden en daar een beetje tegenop zien.

 • Treinreizen als een pro: mijn tips op een rijtje Bekijk details

  In de afgelopen vier jaar heb ik flink veel gereisd met de trein, en ook naar veel verschillende plekken in Nederland. Onderweg heb ik wat tips opgepikt om te zorgen dat je reis goed verloopt, en wat je moet doen als het misgaat...

 • Karaoke knallers Bekijk details

  Iedereen die mij ook maar een heel klein beetje kent, weet dat karaoke behoort tot een van mijn favoriete activiteiten ooit. Naast heel wat zang/schreeuw-ervaring, betekent dit dat ik precies weet wat de beste go-to karaoke nummers zijn om te zorgen voor een geslaagde avond. Hieronder vinden jullie mijn ultieme setlist. Maar tips in de comments zijn natuurlijk altijd welkom!

 • Gebruik je glitterstickers Bekijk details

  Heb jij nog stickers van vroeger? Die échte mooie, die niet thuishoorden in een vriendenboekje wat je nooit meer terug zou zien. Misschien zitten ze zelfs in een stickeralbum, zoals de mijne, een tussenstop totdat ik iets tegenkom wat het “waard” zou zijn. Ik heb dat album laatst weer gevonden, nagenoeg vol, gezichten van labradorpuppy’s en Troy uit High School Musical keken me strak aan.

 • Volg gewoon eens een Bob Ross tutorial  Bekijk details

  Voor we beginnen zal ik het maar meteen bekennen: ik kan niet schilderen. Maar dan ook echt niet. Ik heb thuis nog een hilarisch schilderijtje liggen van iets dat vaag lijkt op een poppetje van toen ik een leeftijd was waarop je absoluut een beter identificeerbaar poppetje hoort te kunnen verven. Zo, heb ik meteen even een disclaimer gegeven. 

 • Liefkozende labels Bekijk details

  Schatje, prinses, beertje, moppie, tijger, engel, baby, lekker ding en zo kan ik nog wel even doorgaan. Koosnaampjes… wie gebruikt ze tegenwoordig niet? Hoewel deze “liefkozende” bijnamen wellicht zijn bedoeld voor het tonen van genegenheid in een relatie, goede vriendschap of liefdevolle verbintenis, krijg ik er maar de rillingen van. En ik zal jullie vertellen waarom.

 • Waarom we hier zijn Bekijk details

  Een redelijk populair gezegde onder de #selfcare cirkels op sociale media is dat je moet doen waar je toekomstige zelf je voor zou bedanken. Hoewel dit geen slecht advies is (niemand wil achter andermans rommel aanlopen, laat staan je eigen), kan ik me er niet helemaal in vinden.

Paginanavigatie