Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 22)

 • Geweldige Boekstartdag: (voor)lezen, dansen, kleuren, zingen en knutselen Bekijk details

  7 juni 2024

  Wát een feest was de BoekStartdag zaterdag 1 juni! Dit jaar was het extra feestelijk: BoekStart bestaat namelijk 15 jaar. De allerkleinste bezoekers van de Bibliotheek en hun (groot)ouders kwamen naar de bieb om op een leuke manier met boekjes en taal bezig te zijn.

 • Persoonlijk leesadvies Bekijk details

  30 mei 2024

  Nooit meer lang zoeken naar je volgende boek, maar gepersonaliseerde leestips krijgen voor je volgende leesjuweel. Dit kan nu bij alle vestigingen van bibliotheek Maas en Peel. Met LeesTipper en WelkBoek kun je gericht zoeken en tips krijgen om zo te kunnen bepalen welk boek je wil lezen. Dit op basis van je eigen voorkeuren.

 • Europese verkiezingen Bekijk details

  30 mei 2024

  Op wie stem jij bij de Europese verkiezingen? Op donderdag 6 juni vindt de Europees Parlementsverkiezing plaats. In Nederland kiezen we eens in de vijf jaar de Nederlandse leden die ons in het Europees Parlement gaan vertegenwoordigen. Maar hoe maak je een goede stemkeuze? En welke partijen staan eigenlijk waarvoor? De Bibliotheek helpt je graag op weg!

 • Dappere deelnemers Groot Dictee der Nederlandse Taal Bekijk details

  30 november 2023

  Op zaterdag 25 november namen 17 mensen uit Beesel en Peel en Maas deel aan het Nationaal Dictee der Nederlandse Taal. Het leuke was, dat de taalliefhebbers vanuit verschillende hoeken en rollen kwamen: van wethouder tot pastoor!

 • Nieuwe linnen biebtas Bekijk details

  30 november 2023

  Bliss uit Baarlo Is de winnares van de ontwerpwedstrijd voor de nieuwe linnen biebtas.

 • Warme kamers Bekijk details

  30 november 2023

  We leven in dure tijden. Ondanks dat het kouder wordt buiten, zetten mensen thuis de verwarming niet aan door de hoge energiekosten. De Bibliotheek Maas en Peel is een plek die open is voor iedereen en wil mensen niet in de kou laten zitten. Onze deuren staan open. We sluiten ons hiermee aan bij de actie ‘Warme Kamers’, een initiatief van het Leger des Heils.

 • Creatieve Breetse kids maken graffiti spandoek voor heel Maasbree Bekijk details

  15 november 2023

  Een groepje Breetse kids mocht op 1 november tijdens de Heerlyck Bree avond meedoen aan een graffiti workshop. Dit omdat ze eerder meededen aan de graffiti challenge van de Bibliotheek.

 • Onthulling gedicht ‘Heerlyck Bree’ door Jan Wijnhoven Bekijk details

  15 november 2023

  Speciaal voor Heerlyck Bree vroegen we als Bibliotheek Maas en Peel aan Jan Wijnhoven om een gedicht te schrijven over Maasbree. Want waarom is Bree eigenlijk zo Heerlyck? Jan had de verbondenheid in Maasbree niet mooier kunnen verwoorden.

 • De wereld van... Bekijk details

  1 november 2023

  ‘De Wereld van…’ is een gloednieuw TV-programma dat gebaseerd is op het bekende College Tour van KRO NCRV. In deze lokale variant mogen aanwezigen in het publiek vragen stellen aan een bijzondere gast met roots uit de regio. De gast en het onderwerp zijn iedere uitzending verschillend, maar steeds inspirerend!

 • Winnaar ontwerpwedstrijd linnen tas! Bekijk details

  27 oktober 2023

  Vóór de zomer van 2023 organiseerden we een designwedstrijd voor hét beste ontwerp voor een linnen tas voor de Bibliotheek Maas en Peel. Iedereen uit Beesel of Peel en Maas mocht meedoen. En we hebben een winnaar! Uit de inzendingen heeft een deskundige jury het beste ontwerp gekozen.

Paginanavigatie