Fantastic Reads and where to find them

Op zaterdag 11 november pakte ik samen met een vriendin van mij de auto naar Tilburg. Onderweg naar het allereerste ‘‘Fantastic Reads and where to find them’’ event in de LocHal, dat om 10:00 van start ging. Hoewel de meesten 11e van de 11e vierden, stapte ik, met twee vriendinnen een wereld vol boeken binnen.

Zoals velen van mij wel weten, ben ik altijd te vroeg. Toch was ik deze keer niet de enige vroege vogel, want toen we om 09:40 de LocHal binnenliepen, stond er al een lange rij. Algauw vormde er een rij tot aan de uitgang. De eerste honderd bezoekers ontvingen namelijk een goodiebag. Wij waren ook één van de gelukkigen. Er zat een ontzettend mooi boek in (kan niet wachten om deze te lezen!) met boekenleggers, verhalenbundels, veel kortingscodes en nog een schattig ‘‘oude boeken’’ geurtje. 

Als eerste bezochten we de marktkraampjes, waar je allerlei bookish items kon kopen: sieraden, kaarsen met geuren uit bepaalde boeken, stickers, linnen tassen en nog veel meer. Daarnaast lagen er ook nog veel boeken (zelfs limited editions) die je kon kopen om je collectie nog verder uit te breiden.  

Om 10:30 was het tijd voor de eerste workshop waarvoor we ons hadden ingeschreven. Tijdens de workshop ‘‘Fantasy schrijven’’ kregen we alle ins en outs te horen over wat een goed Fantasy boek moet bevatten.  

In de tweede workshop ‘‘Van idee tot boek’’ ging het onder andere over wat je het beste kan doen als je een writer’s block hebt. Er werden handige tips gegeven, die ik niet alleen bij het schrijven van verhalen kan toepassen, maar ook als ik even niet meer weet waarover ik wil schrijven in mijn blogs. 

Hoewel ik veel dingen tijdens de workshops herkende van de minor ‘‘Creatief schrijven’’, heb ik zeker nog wat nieuwe dingen opgestoken. Zo kregen we bijvoorbeeld handige tips over waar je op moet letten wanneer je je manuscript naar een uitgever opstuurt.  

Het mooie aan dit evenement vond ik dat er een hele fijne en open sfeer hing. Iedereen praatte gezellig met elkaar, ook al kende je elkaar niet. Ik heb met veel verschillende mensen gekletst over van alles en nog wat, maar zeker ook over boeken. De muziek droeg bij aan de ontspannen sfeer, want dit paste helemaal in de Fantasy-stijl.  

Kortom: dit evenement is zeker voor herhaling vatbaar!  

Anne